DISTRIBUIȚI
AP

Asociaţia publică în fiecare an un „Index mondial al persecuţiilor creştinilor”, care alcătuieşte lista din 50 de ţări unde adepţii tuturor confesiunilor creştine sunt maltrataţi.

Cifra de 3.066 de creştini omorâţi, anunţată public pe 10 ianuarie în Indexul 2018, nu cuprinde decât faptele pe care asociaţia a putut „să le verifice într-un anume fel” pe baza informaţiilor culese prin reţelele sale din aproape 60 de ţări, potrivit news.ro .


Numărul morţilor creşte în raport cu anul precedent, 2017, când au fost ucişi 1.207, şi mult mai puţini faţă de 7.106 morţi, câţi au fost recenzaţi în ediţia din 2016.

Citește și : Donald Trump a plătit tăcerea asupra unei relaţii sexuale cu o actriță de filme porno

Nigeria este în fruntea listei, cu 2.000 de morţi, în faţa Republicii Centrafricane (500 de morţi) şi a Republicii Congo (136 de morţi).

ONG-ul „Porţi deschise” precizează că nu a putut obţine date verificate pentru Coreea de Nord, ţară pe care o plasează în fruntea celor mai ostile în privinţa creştinilor pentru al 17-lea an. Ţara lui Kim Jong-un este din nou urmată de Afganistan şi Somalia.

Persecuţiile recenzate împotriva creştinilor au crescut de la 147 de morţi în 2014, la 443 de morţi în 2016, 410 fapte fiind înregistrate în primul semestru al anului 2017.

Raportul este acelaşi în Nepal, pe locul 25 în listă, în timp ce situaţia se degradează în ţările majoritar budiste (Birmania, Laos, Bhutan şi Sri Lanka).

ONG-ul notează că situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare în India, odată cu amplificarea hinduismului radical de al sosirea la putere a lui Narendra Modi.

În Orientul Aproapiat şi în Orientul Mijlociu, potrivit asociaţiei, situaţia nu s-a ameliorat la nivel global odată cu înfrângerea Stat islamic. Dacă situaţia s-a îmbunătăţit în Siria, nu este şi cazul Irakului (pe locul 8). Situaţia se degradează şi în Egipt din cauza atentatelor, dar şi în Libia.