DISTRIBUIȚI
AFP

Peste 300.000 de refugiaţi rohingya din Myanmar nu au un loc adecvat de trăit în Bangladesh şi au nevoie de adăposturi de urgenţă, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), potrivit DPA.

Zeci de mii de rohingya nu au nici măcar un acoperiş improvizat deasupra capului şi stau în aer liber, expuşi la vânt şi ploi.


„Trebuie să le oferim imediat adăpost”, a spus, la Geneva, responsabilul pentru operaţiuni de urgenţă al OIM, Mohammed Abdiker.

Citeşte şi: Echipa lui Navalnîi îi cheamă pe ruşi la proteste de amploare chiar de ziua lui Putin

La sfârşitul săptămânii trecute, guvernul britanic a trimis pe cale aeriană prelate pentru corturi, pături şi saltele pentru 50.000 de persoane din Bangladesh.

Această ţară a primit peste 500.000 de membri ai minorităţii musulmane marginalizate rohingya din Myanmar de la sfârşitul lunii august.

Exodul etnicilor rohingya din statul Rakhine din Myanmar a început după ce militanţi rohingya au atacat posturi ale poliţiei şi armatei, ceea ce a declanşat o amplă operaţiune de securitate care ar fi distrus zeci de mii de locuinţe.

Câteva mii de persoane trec în continuare frontiera în Bangladesh în fiecare zi, a spus într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al OIM, Joel Millman