DISTRIBUIȚI
Nación321

Treizeci de militari ai Marinei mexicane au fost arestaţi în cadrul unei anchete asupra dispariţiei mai multor persoane în 2014 în statul federal Tamaulipas (nord), a anunţat Marina naţională mexicană, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Aceşti militari, a căror identitate sau grad nu au fost precizate, fac obiectul unei anchete pentru fapte care au avut loc în 2014 la Nuevo Laredo, nu departe de frontiera cu SUA, însă numărul de persoane dispărute sau circumstanţele acestei dispariţii nu au fost nici ele precizate.


Vezi şi: Minneapolis stă pe un butoi cu pulbere după ce poliţia a împuşcat mortal un tânăr de culoare – VIDEO – Black News

Aceasta este cea mai importantă arestare de militari pentru fapte de dispariţie ce datează de mai mulţi ani, în Mexic.

Guvernul mexican a anunţat că se pregăteşte să emită mandate de arestare împotriva unor militari pentru dispariţia în 2014 a 43 de studenţi în statul Guerrero (sud), însă nu a confirmat niciodată aceste arestări.

Tamaulipas, grav afectată de traficul de droguri, este una dintre regiunile mexicane care numără cel mai mare număr de dispariţii, în special pe drumul ce duce spre SUA.

Citeşte şi: Mai mulţi oameni au fost ÎMPUŞCAŢI într-un liceu din Tennessee – Black News

Cea mai mare parte dintre aceste dispariţii sunt atribuite traficanţilor de droguri, însă ele sunt de asemenea puse pe seama militarilor şi mai ales a poliţiştilor municipali sau celor de la controlul rutier.

După lansarea în 2006 a unei ofensive militare împotriva traficului de droguri şi până în decembrie 2020, Mexicul a înregistrat oficial 80.517 de dispariţii de persoane. Circa 300.000 de persoane au fost asasinate din 2006, potrivit cifrelor oficiale care atribuie majoritatea acestor morţi crimei organizate.