DISTRIBUIȚI
Daily Express

Guvernul de la Madrid a anunţat miercuri că va ajuta la repatrierea a circa 3.000 de turişti spanioli blocaţi în Maroc după suspendarea de către acesta a tuturor curselor aeriene spre şi dinspre Spania din cauza pandemiei, transmite AFP, potrivit agerpres.

Guvernul spaniol îşi va repatria ‘întotdeauna’ concetăţenii, a declarat şefa diplomaţiei, Arancha Gonzalez Laya, întrebată la postul de radio Onda Cero despre soarta acestor 3.000 de spanioli care ‘s-ar afla în vacanţă în Maroc în acest moment’.


Citeşte şi: Merkel şi Macron l-au băgat ‘în şedinţă’ pe Putin – Black News

Rabatul a decis să suspende de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, până la noi ordine, toate zborurile de pasageri pe legăturile cu Spania şi Franţa, spre a limita răspândirea coronavirusului.

‘Acesta este încă un exemplu care ne arată că trebuie să fim extrem de responsabili atunci când plecăm în călătorie în acest moment’, a subliniat ministrul spaniol.

‘Acum există atâta incertitudine la frontiere şi în ce priveşte accesul în alte ţări, încât cel mai bine este încă să ne abţinem să călătorim. Este cel mai prudent’, a adăugat ea.

Ministrul nu a precizat ce demersuri concrete va întreprinde guvernul pentru repatrierea acestor turişti.

Noile restricţii impuse de Maroc intervin în timpul Săptămânii Sfinte ce precede Paştele catolic, o perioadă marcată în mod obişnuit de numeroase călătorii în Spania.

Citeşte şi: NATO interceptează tot mai multe avioane ruseşti: Nivel NEOBIŞNUIT al activităţii aeriene în Marea Neagră! – Black News

În acest an, deplasările dintr-o regiune în alta sunt interzise în ţară pentru a limita propagarea virusului. În schimb, călătoriile în străinătate sunt permise, dat fiind faptul că graniţele nu sunt închise.

Marocul este una din destinaţiile turistice cele mai frecventate din Africa, cu 13 milioane de vizitatori în 2019, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului.