DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile mexicane au anunţat marţi că au găsit o groapă conţinând peste 100 de saci de plastic în care se găseau rămăşiţele pământeşti a 29 de persoane, în statul Jalisco, din vestul Mexicului, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Numărul crimelor din Mexic a ajuns la un nou nivel record în prima jumătate a acestui an, după ce în 2018 disputele între diversele carteluri mexicane s-au soldat cu 29.111 morţi.


Citeşte şi: SUA îl dau în judecată pe Edward Snowden

Într-o conferinţă de presă, procurorul general al statului mexican Jalisco, Gerardo Solis, a declarat că după descoperirea macabră din apropierea oraşului Zapopan anchetatorii au ajuns la concluzia că rămăşiţele pământeşti aparţin unui număr de 29 de persoane, dintre care 16 corpuri fuseseră tranşate.

Două dintre victime sunt femei, iar patru aveau antecedente penale.

Citeşte şi: Forţele aeriene belgiene au interceptat patru avioane de luptă ruseşti

În Mexic deseori cartelurile răpesc şi ucid membri ai grupărilor rivale, multe victime fiind aruncate în gropi clandestine.

În statul mexican Jalisco operează una dintre cele mai violente grupări, Jalisco New Generation Cartel, care potrivit autorităţilor americane este una dintre cele mai periculoase cinci organizaţii infracţionale din lume.