DISTRIBUIȚI

Douăzeci şi opt de migranţi, din cei 209 salvaţi în Mediterana de organizaţia neguvernamentală germană Sea Watch şi apoi plasaţi în carantină pe un feribot într-un port sicilian, au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, a anunţat miercuri preşedintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, citat de AFP, potrivit agerpres.

Prelevările la cei 209 migranţi plasaţi în carantină la bordul feribotului Moby Zaza, care se află în Porto Empedocle, pe coasta de sud a Siciliei, au fost efectuate marţi dimineaţă, precizează media italiene.


Citeşte şi: Trump îşi laudă zidul: ‘A oprit COVIDUL, a oprit TOTUL!’

‘Douăzeci şi opt de migranţi sunt pozitivi la COVID-19. Ei se află pe o navă în rada Porto Empedocle, o soluţie pe care noi am cerut-o cu îndârjire la 12 aprilie guvernului pentru a evita ca epidemia să se răspândească pe teritoriul insulei, fără a o putea limita şi controla’, scrie Nello Musumeci pe Facebook.

‘Solicitarea noastră este mai bine înţeleasă astăzi şi cei care delirau acuzându-ne aproape de rasism realizează că am avut dreptate’, adaugă Musumeci.

Citeşte şi: UE va INTERZICE accesul cetăţenilor americani

Feribotul Moby Zaza a fost desemnat de către guvernul italian pentru ca migranţii care debarcă pe coastele siciliene să poată intra în carantină.

Sea Watch 3 a organizaţiei neguvernamentale germane Sea Watch a primit undă verde din partea autorităţilor de a acosta în Sicilia duminică, după ce salvase 209 migranţi în largul Libiei în trei operaţiuni de salvare distincte în decurs de 48 de ore.