DISTRIBUIȚI
gCaptain

O navă a pierdut cel puţin 270 de containere în apele germane din Marea Nordului în noaptea de marţi spre miercuri, dintre care trei conţin o substanţă potenţial periculoasă, au anunţat miercuri gărzile de coastă olandeze, citate de France Presse, potrivit agerpres.

Din cauza puternicelor rafale de vânt, vreo 20 de containere umplute cu piese de schimb pentru maşini, ecrane plate, becuri şi jucării au eşuat miercuri în largul celor trei insule Wadden, la nord de coasta olandeză.


Citește și : Jeremy Hunt: Premierul May va găsi o cale de a trece prin parlament acordul referitor la Brexit

Trei containere, care nu au fost încă localizate, conţin barili de peroxid organic sub formă de pulbere, au indicat gărzile de coastă pe Twitter.

Acest compus extrem de inflamabil şi al cărui fum ar putea să fie sursă de iritaţii este utilizat în special în fabricarea de mase plastice, a polistirenului şi a PVC-ului.

Gărzile de coastă olandeze recomandă localnicilor să stea la distanţă de containere şi să avertizeze poliţia sau pompierii dacă le văd.

Nu se ştie ce se află în containere în afara celor care au fost aduse de valuri pe insule, au precizat gărzile.

Potrivit comandamentului central german pentru urgenţe maritime, nava transportatoare de containere a fost afectată de o furtună.

Citește și : Explozie într-un bloc de locuinţe în Rusia: bilanţul a crescut la 21 de morţi

Navigând sub pavilion panamez, MSC Zoe are lungimea de 396 metri şi lăţimea de 59 metri, se mai precizează în comunicat. Aceasta este unul din cele mai mari portcontainere din lume, capabil să transporte peste 19.000 de containere, conform presei internaţionale.