DISTRIBUIȚI

Cel puţin 27 persoane au murit şi 67 sunt în continuare date dispărute în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente în regiunea andină din Ecuador, care a îngropat duminică un cartier din oraşul Alausi, potrivit unui nou bilanţ anunţat sâmbătă de autorităţi, notează AFP, potrivit agerpres

O uriaşă bucată de munte s-a desprins în noaptea de duminică spre luni şi s-a abătut asupra unui cartier periferic al acestui oraş cu 45.000 de locuitori din provincia Chimborazo, la aproximativ 300 de kilometri sud de Quito.


Citește și : Putin vrea să elimine ‘dominaţia Occidentului’ în lume (presă)

Procuratura ecuadoriană a anunţat pe Twitter „27 de morţi confirmaţi după alunecarea de teren de la #Alausi”, adăugând că „a dispus ridicarea a două noi corpuri găsite recent sub dărâmături”.

În ultimul său bilanţ de vineri, Secretariatul naţional pentru managementul riscurilor (SNGR) a înregistrat 38 de răniţi, 67 dispăruţi şi 850 de persoane afectate de alunecarea de teren.

„Echipele de salvare continuă, pentru a şasea zi consecutiv, căutarea persoanelor dispărute”, a declarat sâmbătă SNGR.

Citește și : Ucraina exclude orice încetare a focului care să permită forţelor ruse să rămână în teritoriul ocupat

 

Acest sector era în „alertă galbenă” din februarie din cauza precipitaţiilor.

Lovit de ploile abundente care au provocat numeroase inundaţii, Ecuadorul a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă în 13 din cele 24 de provincii ale ţării, cu scopul de a mobiliza resursele necesare pentru a veni în ajutorul persoanelor sinistrate.