DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 27 de persoane au murit lovite de fulger în diverse părţi ale statului indian Bengalul de Vest, au informat marţi oficiali locali, potrivit DPA şi agerpres.

Furtunile pre-musonice au lovit şase districte ale statului luni seara, însoţite de vânturi puternice.


Citeşte şi: Poliţiştii au SPART comunicaţiile codificate ale infractorilor! Sute de arestări la nivel internaţional – Black News

Deşi majoritatea victimelor au fost lovite direct de fulgere, unele decese au fost fost raportate după prăbuşirea unor colibe de paie şi a unor copaci, a precizat Mrinal Kanti Rano, un responsabil local pentru gestionarea dezastrelor.

Victimele erau în mare parte fermieri, dar şi oameni care pur şi simplu s-a întâmplat să fie pe afară, a adăugat el.

În cel mai grav incident de acest fel, un fulger a lovit şase persoane lângă o staţie de pompare din districtul Murshidabad, a precizat Rano.

„Avem astfel de furtuni înainte de muson, însă de această dată bilanţul victimelor este neobişnuit de mare. În general, avem 2-5 decese în timpul unor asemenea incidente”, a explicat acesta.

Prim-ministrul Narendra Modi a anunţat o compensaţie de 200.000 de rupii (2.746 de dolari) pentru cea mai apropiată rudă a celor decedaţi şi 50.000 de rupii pentru fiecare persoană rănită.

Citeşte şi: Americanii nu sunt siguri că Iranul respectă acordul nuclear – Black News

Într-un incident conex, un zbor intern a fost afectat de turbulenţe înainte de a ateriza în capitala statului, Kolkata. Opt pasageri au fost răniţi.

Furtunile de vară însoţite de vânturi puternice sunt frecvente în India înaintea sezonului musonic ploios. Biroul meteo a prognozat mai multe furtuni pentru India în zilele următoare.