DISTRIBUIȚI
pinterest.com

Aproximativ 260 de organizaţii neguvernamentale le-au cerut ţărilor donatoare să transfere cele 5,5 miliarde de dolari cerute de agenţii ale ONU pentru a salva de la foamete 34 de milioane de persoane, conform unei scrisori deschise publicate marţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Facem apel la donarea celor 5,5 miliarde de dolari de fonduri suplimentare cerute pentru a oferi o asistenţă alimentară de urgenţă” pentru aceste zeci de milioane de persoane, care suferă de foamete, se arată în scrisoarea deschisă, semnată de ONG-uri naţionale şi internaţionale din toată lumea.


Citeşte şi: Ancheta Wirecard CUTREMURĂ Germania: Elita politică și financiară a fost prinsă într-un SCANDAL imens! – Black News

Mobilizarea vine în sprijinirea apelului lansat de Programul Alimentar Mondial (PAM) şi de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), care au cerut aceste fonduri suplimentare pentru anul 2021.

Conform ONG-urilor, ar fi suficient să se aloce echivalentul a 26 de ore de cheltuieli militare globale pentru a se ajunge la strângerea acestei sume.

Organizaţiile neguvernamentale subliniază că, pentru moment, numai 5% din cele 7,8 miliarde de dolari cerute în total pentru anul 2021 de către ONU pentru a garanta siguranţa alimentară au fost promise.

Citeşte şi: Omega-3 şi vitamina D reduc riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 – Black News

La sfârşitul lui 2020, ONU estima că 270 de milioane de persoane din întreaga lume sufereau de foame sau erau pe punctul de a nu avea suficientă mâncare.

În total, 174 de milioane de persoane din 58 de ţări riscă să moară de malnutriţie sau de lipsă de hrană, „iar acest număr va creşte în lunile următoare dacă nu se face nimic”, afirmă ONG-urile.