DISTRIBUIȚI
Voice of America

Instanţa însărcinată cu alegerile din Tunisia (ISIE) a validat 26 de candidaturi pentru scrutinul prezidenţial anticipat de pe 15 septembrie, alte 71 de candidaturi fiind respinse după examinarea preliminară a dosarelor, transmite France Presse, potrivit agerpres.

Persoanele ale căror candidaturi au fost respinse pot contesta decizia începând cu 15 august, iar anunţarea listei finale cu candidaţii la prezidenţialele din Tunisia va fi publicată pe 31 august, a menţionat într-o conferinţă de presă Nabil Baffoun, preşedintele ISIE.


Citește și : Premierul pakistanez acuză India că plănuiește o operațiune militară în Azad Kashmir

Printre cei ale căror candidaturi au fost respinse se află Mounir Baatour, care se prezintă drept militant pentru drepturile comunităţii LGBTI, deşi este contestat în interiorul acesteia.

Candidatura acestui avocat care îşi recunoaşte deschis homosexualitatea ar fi constituit o premieră în istoria Tunisiei şi a întregii lumi arabe.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Tunisia va avea loc la 15 septembrie, campania electorală oficială fiind prevăzută pentru perioada 2-13 septembrie.

Programate iniţial pentru finalul acestui an, alegerile prezidenţiale au fost devansate ca urmare a decesului preşedintelui Beji Caid Essebsi (92 de ani), pe 25 iulie.

Interimatul este asigurat de preşedintele parlamentului tunisian, Mohamed Ennaceur.

Citește și : Orice acord comercial între SUA şi Regatul Unit va trebui să nu submineze Acordul din Vinerea Mare (Pelosi)