DISTRIBUIȚI
Reuters

Douăzeci şi cinci de persoane au fost arestate marţi în Belgia, în cadrul unei anchete asupra unei reţele de prostituţie forţată şi de trafic de fiinţe umane din China, a anunţat într-un comunicat Parchetul Federal al Belgiei, informează dpa, potrivit agerpres.  

Percheziţii de locuinţe au avut loc şi în Spania, unde a fost arestată o persoană suspectă, potrivit comunicatului.


Citește și : Damascul promite ONU că ajutorul cerut va ajunge la toţi sirienii

De asemenea, mai mult de 20 de presupuse victime din China au fost descoperite în urma a circa 20 de raiduri întreprinse marţi dimineaţa în diferite oraşe ale Belgiei.

Numărul de lucrători sexuali chinezi a crescut în Belgia, mai ales la Bruxelles, în ultimii ani, potrivit Parchetului Belgiei.

Victimele au fost aduse în Europa, unde au fost exploatate sexual, oferite pentru sex pe platforme online şi adesea mutate dintr-un loc în altul, potrivit procurorilor.

În timpul pandemiei de COVID-19, activitatea presupusei reţele criminale a trecut la prostituţia stradală în centrul Bruxellesului. Femeile trebuiau să dea o mare parte din câştigurile lor, suspecţii obţinând astfel mari sume de bani, ce au fost deja transferaţi peste hotare pe canale legale şi ilegale.

Citește și : Opt luptători au fost salvaţi de sub dărâmături în Turcia (VIDEO)

Persoanele suspecte au profitat de faptul că multe dintre victime nu aveau rezidenţă legală în Belgia.

Dintre cele 25 de persoane arestate, 22 sunt cetăţeni chinezi, iar trei sunt cetăţeni belgieni.