DISTRIBUIȚI

Douăzeci şi cinci de persoane şi-au pierdut viaţa, 21 sunt date dispărute şi circa 38.000 au fost strămutate în Madagascar după trecerea unei furtuni tropicale săptămâna trecută prin nord-estul ţării, a anunţat duminică Biroul de gestionare a riscurilor şi dezastrelor în ultimul său bilanţ, potrivit AFP, scrie agerpres

Anterior, cel mai recent bilanţ, de vineri, indica 22 de morţi.


Organismul guvernamental a precizat, de asemenea, că 83.181 de persoane au fost afectate de aceste intemperii care au lovit insula din Oceanul Indian.

Citește și : Netanyahu promite un răspuns ‘puternic, rapid şi precis’ dat ‘terorismului’, după două atacuri palestiniene în Ierusalimul de Est

Furtuna din 19 ianuarie, denumită „Cheneso”, a provocat inundaţii şi a făcut impracticabile drumuri care duc spre capitala Antananarivo.

„Cheneso” s-a transformat chiar temporar într-un ciclon tropical, însoţit de vânturi cu viteze de 118-166 de kilometri pe oră, înainte de a scădea în intensitate.

În sudul Africii, sezonul cicloanelor durează din noiembrie până în aprilie, iar Madagascarul suferă în mod regulat consecinţe devastatoare.

Citește și : Forţele armate ale Poloniei înregistrează un nivel record de recrutări