DISTRIBUIȚI
banglanews24.com

Cel puţin 23 de membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi în ultimele 24 de ore în cursul a trei atacuri distincte ale talibanilor în provincii din nordul Afganistanului, informează France Presse, citând surse din domeniul securităţii de la Kabul, scrie agerpres.

Această ofensivă, în plină iarnă – sezon marcat cândva de o pauză în conflict – are loc în timp ce mişcarea talibană a dezminţit luni orice planuri de încetare a focului în cazul unui acord cu SUA privind retragerea forţelor americane.


Citește și : Trump îşi păstrează încrederea în Kim în dosarul nuclear nord-coreean

În provincia Balkh (nord), insurgenţii au ucis şapte poliţişti în timpul unui atac asupra postului lor, potrivit şefului poliţiei din această provincie, Ajmal Fayez. Un membru al consiliului provinciei a oferit un bilanţ de nouă poliţişti şi patru daţi dispăruţi. Postul se află pe ruta care leagă Balkh de provincia vecină Jowzjan.

Mai la est, în provincia Kunduz (nord), talibanii au ucis nouă membri ai forţelor de securitate la un post de control la miezul nopţii, în districtul Dashte-Archi, potrivit purtătorului de cuvânt al administraţiei provinciei, Esmatullah Muradi.

Încă mai la est, insurgenţii au ucis alţi şapte membri ai forţelor de securitate la un punct de control în districtul Darqad, în apropiere de frontiera cu Tadjikistanul, conform unui purtător de cuvânt al provinciei Takhar (nord).

Citește și : Pompeo: Atacul împotriva ambasadei americane la Bagdad este opera unor ‘terorişti’

Talibanii şi-au intensificat recent atacurile împotriva forţelor guvernamentale în nordul ţării. Luni, ei au ucis 13 membri ai acestor forţe în provincia Jowyjan.

Negocierile între talibani şi SUA asupra retragerii forţelor americane sunt în impas. În cazul unui acord, ei prevăd între altele o „reducere a violenţei”.