DISTRIBUIȚI
PressTV

Aproximativ 23.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele în luna octombrie din cauza inundaţiilor care s-au produs în regiunea Diffa din sud-estul Nigerului, au anunţat sâmbătă deputaţii locali într-o declaraţie publică citită în Parlamentul acestei ţări africane, informează AFP, potrivit agerpres.

Ploile excepţionale înregistrate în ultimele săptămâni în acea zonă semi-deşertică au dus la ieşirea din matcă a râului Komadougou Yobe, care alimentează lacul Ciad.


Citește și : VIDEO – Noi proteste pe străzile Cataloniei, dupa ce Pedro Sánchez a refuzat o întâlnire cu Quim Torra

Radioul naţional, La Voix du Sahel, a evocat sâmbătă două sate ce au fost „complet inundate”, totalizând „2.500 de gospodării”, ai cărei membrii au fost obligaţi să fie strămutaţi, dar şi numeroase orezării inundate în perimetrul oraşului Diffa.

Peste 400 de familii s-au refugiat în clădirea unei şcoli din acest oraş.

Inundaţiile au creat o nouă criză umanitară în această regiune, care a fost deja victima unor atacuri comise de gruparea jihadistă Boko Haram.

Conform Biroului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), regiunea menţionată găzduieşte în prezent aproape 120.000 de refugiaţi şi 109.000 de strămutaţi din Niger.

Citește și : Macron cere o clarificare rapidă asupra situaţiei acordului privind Brexitul

În restul ţării, alte inundaţii grave au făcut 57 de victime, iar peste 130.000 de persoane au fost strămutate din iunie până în septembrie, potrivit unui bilanţ guvernamental.

Niger, un stat sahelian foarte secetos, se confruntă de câţiva ani cu numeroase inundaţii, care s-au produs inclusiv în zone deşertice.