DISTRIBUIȚI
Twitter

Salvatorii din Nepal au înfruntat ploaia torenţială pentru a scoate cadavrele din casele îngropate în urma unei alunecări de teren care a lăsat în urmă cel puţin 22 de morţi şi 10 răniţi, au anunţat duminică autorităţile, informează Reuters, potrivit agerpres

Cel mai recent dezastru s-a produs în districtul Achham, la aproximativ 450 de kilometri distanţă de capitala Kathmandu.


Citește și : Taiwanul nu vede cu ochi buni apropierea dintre Putin şi Xi: ‘Dăunează păcii internaţionale!’

Viiturile şi alunecările de teren se petrec frecvent în regiunile muntoase din Nepal, în special în timpul precipitaţiilor din sezonul musonic, din iunie până în septembrie.

Cel puţin 70 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 au fost date dispărute în acest an pe întreg teritoriul ţării în urma viiturilor şi alunecărilor de teren, potrivit datelor oficiale.

Voluntari, poliţişti şi salvatori militari continuă să caute persoanele date dispărute în Achham.

În districtul vecin Kailali, autorităţile au recuperat cadavrul unui pescar luat de ape pe râul Geta, ieşit din matcă.

Yagya Raj Joshi, oficial din Kailali, a declarat că aproximativ 1.500 de persoane strămutate în urma inundaţiilor au fost adăpostite în clădiri publice.

Citește și : Incendiu violent într-un zgârie-nori din China

Media locale au difuzat imagini cu ferme inundate, un pod suspendat distrus şi săteni nevoiţi să înainteze prin apa care le ajungea până la piept.