DISTRIBUIȚI
twitter

Două sute de mii de persoane, un record potrivit organizatorilor, au mărşăluit sâmbătă la Taipei pentru prima paradă „Pride” fluturând steaguri curcubeu şi exprimându-şi sprijinul faţă de căsătoria între persoanele de acelaşi sex şi echitatea de gen în Taiwan, primul care a făcut acest pas în Asia, relatează France Presse şi DPA, potrivit agerpres.

Insula a cunoscut deja cele mai importante defilări „Gay Pride” din regiune, dar în acest an comunitatea LGBT sărbătoreşte această nouă legalizare.


Citește și : ‘Joker’ a devenit cel mai important film de categorie ‘R’ cu cele mai mari încasări din istorie

Peste două mii de cupluri s-au căsătorit de atunci, dintre care multe au fost prezente la festivităţile de sâmbătă, marcate de culorile curcubeului şi dansatori.

Taiwanul s-a caracterizat în ultimul deceniu prin poziţii din ce în ce mai liberale asupra drepturilor comunităţii homosexuale, devenită foarte vie în Taipei.

Cu toate acestea, subiectul divizează profund societatea.

Adversarii noii legi au promis să o sancţioneze pe actuala preşedintă, Tsai Ing-wen, precum şi pe parlamentarii care au aprobat-o, la scrutinul din 11 ianuarie când alegătorii vor desemna un nou preşedinte şi un nou parlament.

Citește și : Intemperiile din Japonia continuă să facă victime: Bilanțul ploilor torențiale a ajuns la 10 morţi şi 3 persoane dispărute

Rămâne de văzut dacă această problemă va influenţa electoratul, în special în zonele rurale şi mai conservatoare. În schimb, campania electorală ar putea fi dominată mai mult de subiectele economice şi relaţiile cu China.

Parada „Pride” LGBT Taiwan 2019, considerată cea mai mare din Asia, are loc la doar cinci luni după ce căsătoria între persoane de acelaşi sex a devenit legală în Taiwan.