DISTRIBUIȚI
Twitter

În total, 20 de persoane au murit în ultimele zile în Costa Rica după ce au consumat băuturi care conţineau alcool metilic (metanol), a informat sâmbătă Ministerul Sănătăţii, citat de AFP, potrivit agerpres

Autorităţile sanitare şi poliţia sunt în alertă de la începutul lui octombrie, când s-au înregistrat primele intoxicaţii cu metanol în cartierul popular La Carpio, în zona de vest a capitalei San Jose.


Citește și : Rusia este înconjurată de crize. Să fie un semn că puterea lui Putin scade? (analiză)

Ministerul Sănătăţii a precizat într-un comunicat că în diferite regiuni ale ţării s-au înregistrat 52 de cazuri de intoxicaţie după consumul de alcool de trestie de zahăr, cunoscut sub numele de guaro.

Autorităţile medicale au emis joi o alertă sanitară pentru guaro marca Fiesta Blanca, suspectat că ar conţine metanol.

Ministerul Sănătăţii şi poliţia au inspectat 49 de magazine pentru a preleva eşantioane de guaro şi a le analizelor de laborator.

Joi şi vineri, poliţia a confiscat peste 14.000 de sticle din localuri ale firmei de distribuţie Guaro Fiesta Blanca, potrivit comunicatului.

Citește și : Poziția lui Biden în sondaje duce la creșterea acțiunilor companiilor producătoare de arme

Metanolul este un lichid incolor, inflamabil şi toxic, derivat din metan. Ingestia sau contactul cu această substanţă poate duce la orbire şi la deces.