DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin două persoane au murit, iar alte cinci au rămas îngropate în urma unei alunecări de teren produsă luni în statul Uttarakhand din nordul Indiei, a anunţat poliţia, citată de agenţia Xinhua, potrivit agerpres

Incidentul a avut loc în satul Jumma din districtul Pithoragarh, la aproximativ 482 kilometri est de Dehradun, capitala statului Uttarakhand.


Citește și : Uraganul Ida a lovit coastele Lousianei cu o viteză a vântului de 240 km/h

”O alunecare de teren s-a produs în apropiere de satul Jumma din Pithoragarh, în urma căreia două persoane au murit, iar alte cinci au rămas îngropate”, a indicat în cadrul unei informări de presă ministrul-şef din Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami.

”În această privinţă, după discuţii cu magistratul districtual, au fost emise instrucţiuni pentru intensificarea misiunii de salvare”, a precizat oficialul.

Districtul Pithoragarh a fost afectat de ploi torenţiale care au căzut încontinuu timp de cel puţin patru-cinci zile, acestea contribuind la declanşarea unor alunecări de teren.

Citește și : Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA

Echipe din cadrul agenţiei pentru situaţii de urgenţă şi din poliţie au intervenit în satul Jumma în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare.

Mai multe drumuri din districtul montan au fost deteriorate de ploi şi de alunecările de teren.