DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin 19 trupuri calcinate au fost descoperite sâmbătă în Miguel Aleman, un oraş mexican situat în apropierea frontierei cu Statele Unite ale Americii, a anunţat parchetul din statul Tamaulipas (nord), transmite AFP, potrivit agerpres.

Poliţia a descoperit pe un drum de ţară „două vehicule arse, precum şi resturi umane”, a menţionat parchetul într-un comunicat. Două cadavre calcinate se aflau pe locurile din faţă într-unul dintre vehicule – o furgonetă – alte două în exterior şi 15 în partea din spate.


Citeşte şi: Franţa a atins pragul de un milion de oameni vaccinaţi anti-covid

Potrivit primelor elemente ale anchetei, „moartea a fost cauzată de proiectile cu arme de foc, apoi (cadavrele) au fost incendiate”.

La faţa locului nu a fost găsit niciun cartuş, prin urmare parchetul nu exclude ca victimele să fi fost ucise în altă parte.

Situat pe hotarul statului Nuevo Leon, Miguel Aleman, oraş cu 20.000 de locuitori, se află la graniţa cu oraşul american Roma (statul Texas).

Regiunea este în mod constant teatru de confruntări între cartelul Nord-Vest, care controlează o parte din Nuevo Leon, şi cartelul Golfului, care de decenii deţine supremaţia în Tamaulipas.

Citește și : Serviciul militar în Grecia va creşte de la 9 la 12 luni

În ianuarie 2019, 24 de cadavre, dintre care 15 calcinate, au fost descoperite la Miguel Aleman, după confruntări între grupări criminale.

Din decembrie 2006, în Mexic s-au înregistrat peste 300.000 de decese violente, adesea având legătură cu crima organizată, îndeosebi cu cartelurile de droguri care îşi dispută rutele către SUA.