DISTRIBUIȚI
Breaking news

Un grup de 19 muncitori din Guatemala supuşi unor condiţii de muncă proaste pe un domeniu agricol din Saint-Jude, Canada, au fost „salvaţi” de autorităţile locale, a anunţat sâmbătă Ministerul guatemalez de Externe, notează AFP, potrivit agerpres

În urma plângerilor împotriva proprietarului pentru încălcarea dreptului muncii, o misiune consulară din Guatemala a putut să-i întâlnească pe muncitori la 18 noiembrie şi să le garanteze protecţie. În prezent, ei sunt aproape de plecarea în ţara lor.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

„Din cauza condiţiilor în care se găseau, misiunea consulară a cerut autorităţilor canadiene o intervenţie de urgenţă pentru salvarea celor 19 muncitori care au rămas la fermă”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Documentul a precizat că intervenţia s-a încheiat la 26 noiembrie şi că, în plus, guvernul de la Ottawa „a notificat angajatorul cu privire la interdicţia pe viaţă de a angaja muncitori străini”.

Numeroşi guatemalezi caută oportunităţi de angajare temporară ca muncitori agricoli în diverse ţări, printre care Canada şi Statele Unite, din cauza sărăciei care afectează 60% din cei 17 milioane de locuitori ai ţării lor.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa