DISTRIBUIȚI
AsiaNews

Nouăsprezece copii se numără printre civilii ucişi într-un atac de sâmbăta trecută în nordul Yemenului, a anunţat joi UNICEF (United Nations Children’s Emergency Fund), într-un comunicat.

Potrivit Naţiunilor Unite, cel puţin 31 de civili au fost ucişi sâmbătă în urma unor raiduri aeriene, a doua zi după prăbuşirea unui avion de luptă saudit al coaliţiei militare angajate contra rebelilor Houthi în războiul din Yemen, potrivit AFP, transmite şi news.ro.


Citeşte şi: ATAC ARMAT în două baruri din Germania: Nouă oameni au fost uciși!

„Unicef regretă să confirme că atacul de la Al-Jawf, în nordul Yemenului, pe 15 februarie, a costat viaţa a 19 copii (opt băieţi şi 11 fete) şi a rănit alţi 18 (nouă băieţi şi nouă fete)”, a scris agenţia ONU în comunicat.

„A fost un atac contra unei zone locuite de civili, unde erau numeroşi copii”, a precizat pentru AFP Juliette Touma, responsabil regional de comunicare al Unicef.

„Escalada îngrijorătoare a violenţei din ultimele săptămâni ne aminteşte brutal că în Yemen copiii continuă să poarte cea mai gravă povară a conflictului”, a subliniat Unicef în comunicat.

Fondul Naţiunilor Unite pentru copii a reiterat apelul său către toate părţile din conflict pentru „a proteja viaţa copiilor”, subliniind că „suferinţa cotidiană a copiilor din Yemen nu trebuie să fie uitată sau trecută sub tăcere”.

Biroul care coordonează afacerile umanitare ale Naţiunilor Unite (Ocha) a precizat într-un comunicat că „31 civili au fost ucişi şi 12 răniţi” în atacul de sâmbătă.

Citeşte şi: Michael Bloomberg, atacat din toate părţile la prima dezbatere televizată a democraţilor

După prăbuşire, canalul de televiziune Al-Massirah, al rebelilor, a anunţat multiple atacuri ale colaiţiei militare contra Al-Hayjah, o regiune aflată sub controlul rebelilor din provincia Jawf, unde locuitorii s-au adunat în jurul resturilor avionului prăbuşit”.

Într-un comunicat, coaliţia coordonată de Riad a admis „posibilitatea de daune colaterale” în timpul unei operaţii de „căutare şi salvare” la locul prăbuşirii.

Potrivit diverselor organizaţii umanitare, războiul din Yemen a făcut mai multe zeci de mii de morţi, în special civili. 24,1 milioane, adică mai mult de o treime din populaţie, au nevoie de asistenţă potrivit ONU.