DISTRIBUIȚI
UNHCR

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) a anunţat luni că 184 de migranţi ilegali au fost salvaţi în largul coastelor libiene şi întorşi în vestul Libiei, informează marţi agenţia Xinhua, potrivit agerpres

„184 de persoane au fost returnate în această seară la punctul rafinăria de petrol din Azzawiya. Printre acestea se aflau 12 femei şi 6 copii”, a scris UNHCR pe Twitter.


Citește și : Carantină PRELUNGITĂ la Canberra

„UNHCR şi partenerul IRC (Comitetul Internaţional de Salvare – n.r.) au fost prezenţi la debarcare şi au oferit asistenţă umanitară şi medicală tuturor supravieţuitorilor”, a precizat UNHCR.

Libia se confruntă cu nesiguranţă şi haos de la căderea liderului său Muammar Gaddafi în 2011. Această ţară nord-africană a devenit un punct de plecare preferat pentru migranţii ilegali care vor să traverseze Marea Mediterană către ţărmurile europene.

Până acum în acest an au fost salvaţi în total 23.601 migranţi ilegali, în timp ce alte sute au murit sau au dispărut în largul coastei libiene pe ruta din centrul Mediteranei, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Citește și : Prinţul Harry şi Jill Biden au adus un omagiu răniţilor de război americani