DISTRIBUIȚI
ansa/AP

Gărzile de coastă italiene au anunţat miercuri că au abandonat planurile de a transporta pe ţărmurile Maltei 180 de migranţi salvaţi de pe mare şi i-au debarcat în schimb în cursul nopţii pe insula italiană Lampedusa, apreciind că drumul pe apă până în Malta ar fi fost prea riscant, date fiind condiţiile meteo, transmite dpa, potrivit agerpres.

Marţi, paza de coastă italiană a indicat că-i va duce pe migranţi, între care se numără şi femei şi copii, într-un port maltez, întrucât au fost interceptaţi în aria de căutare şi salvare a Maltei, la circa 65 km sud-vest de Lampedusa.


Citește și: Pentagonul vrea în continuare o alianță cu kurzii din Siria

Sosirile de migranţi pe mare au înregistrat o creştere în ultima perioadă, în Italia şi Malta. Marţi, garda de coastă malteză a anunţat că a recuperat de pe mare 76 de migranţi, după ce organizaţia neguvernamentală AlarmPhone a acuzat-o că a ignorat apelurile de salvare „timp de peste şase ore”.

La rândul ei, nava caritabilă Ocean Viking a ajuns miercuri în portul italian Taranto cu 176 de migranţi la bord, salvaţi în cursul weekendului în largul Libiei. 

Citește și: Guvernul spaniol denunță violențele din Catalonia