DISTRIBUIȚI

Optsprezece oameni au murit şi cinci au fost răniţi într-un incendiu produs marţi într-un club de karaoke din oraşul Qingyuan, în provincia Guangdong din sudul Chinei, informează Xinhua, potrivit agerpres.

Incendiul, anunţat la ora locală 0.30 şi stins complet până la ora 0.55, pare să fi fost provocat intenţionat, a declarat biroul municipal de securitate.


Citeşte şi: Bilanţul atacului de la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi; atacatorul, un bărbat de 25 de ani din Toronto

Poliţia chineză l-a prins marţi pe bărbatul suspectat de incendierea unui club de karaoke în sudul ţării, soldată cu moartea a 18 persoane şi rănirea altor cinci, arestarea survenind după ce autorităţile au anunţat că oferă o recompensă pentru orice informaţii referitoare la locul unde el s-ar putea afla, relatează Reuters, AFP şi dpa.

Incendiul a izbucnit la scurt timp după miezul nopţii de luni spre marţi într-o clădire cu trei etaje din oraşul Qingyuan, în provincia meridională Guangdong, el fiind apoi stins în mai puţin de o oră, a indicat poliţia.

Potrivit unor constatări preliminare, incendiul ar fi fost provocat intenţionat, a afirmat poliţia din Qinqyuan pe contul său oficial de Weibo (Twitter-ul chinez), şi autorităţile locale au dat asigurări că ”investigaţiile îşi urmează cursul”.

Citeşte şi: Liderul politic al rebelilor din Yemen a fost ucis într-o lovitură aeriană a coaliției

”Conform primelor elemente ale anchetei, suspectul a intrat într-o dispută, după care a blocat uşa clădirii cu o motocicletă şi a dat foc”, a relatat televiziunea de stat chineză CCTV, precizând că uşa era singura cale de ieşire din local şi clienţii au rămas blocaţi în interior.

Poliţia a anunţat la mijlocul zilei că a interpelat un suspect, în vârstă de 32 de ani, într-un sat care ţine de municipalitatea vecină Yingde, la scurt timp după ce autorităţile şi-au anunţat intenţia de a oferi o recompensă de 200.000 de yuani (26.000 de euro) pentru orice informaţie care duce la prinderea bărbatului. Suspectul avea urme de arsuri la şold.