DISTRIBUIȚI

Optsprezece elefanţi asiatici sălbatici au fost descoperiţi morţi în jungla din statul indian Assam (est), posibil din cauza unui fulger puternic, au informat vineri responsabili locali, potrivit Reuters, AFP și agerpres.

Paisprezece elefanţi adulţi au găsiţi morţi de săteni joi, iar alte patru cadavre de elefanţi au fost descoperite împrăştiate la poalele zonei forestiere a rezervaţiei Kundoli din Assam, la 160 kilometri de capitala statului, Dispur, a precizat pentru Reuters M.K Yadava, un responsabil local pentru fauna sălbatică.


Citește și: Joe Biden salută o ‘zi mare’ în lupta împotriva pandemiei

Guvernul acestui stat a ordonat o anchetă la nivel înalt cu privire la acest incident vineri, a indicat ministrul pentru pădure şi faună sălbatică din Assam, Parimal Suklabaidya.

„Un raport preliminar sugerează că decesele ar fi putut fi cauzate de fulger, însă trebuie să aflăm prin teste de medicină legală dacă ar putea exista orice alt motiv, cum ar fi otrăvirea sau boala”, a adăugat oficialul.

Citește și: Israelul face un pas înapoi și anunță că NU a invadat Gaza

Localnicii care au descoperit elefanţii cred că animalele ar fi putut fi ucise de un fulger miercuri seara, a indicat un pădurar local, adăugând că a văzut copaci arşi în zonă.

India găzduieşte circa 30.000 de elefanţi, sau aproximativ 60% din populaţia de elefanţi sălbatici din Asia.