DISTRIBUIȚI

Şaptesprezece persoane rămân blocate după inundarea unei mine de fier din provincia Heilongjang, în nord-estul Chinei, transmite EFE, care preia agenţia chineză Xinhua, potrivit agerpres.

Accidentul a avut loc la mina de fier Cuihongsan, în districtul Xunke, în jurul orei locale 03:00 (19:00 GMT joi) atunci când 43 de muncitori se aflau în subteran, conform administraţiei locale.


Citeşte şi: Un F-16 american s-a prăbuşit în sudul Californiei – FOTO/VIDEO

Până acum, 26 de persoane au fost salvate din interior, în timp ce alte 17 rămân blocate.

Serviciile de salvare au localizat 12 dintre aceşti mineri şi încă încearcă să stabilească un contact cu ceilalţi cinci.

Minele din China, în special cele de cărbune, principala sursă de energie din ţară, înregistrează o rată ridicată de accidente, fiind printre cele mai periculoase din lume, deşi în ultimii ani a scăzut semnificativ numărul incidentelor mortale.

Citeşte şi: Jurnalist mexican ASASINAT în Playa del Carmen

În 2017, doar în minele de cărbune s-au înregistrat 219 accidente soldate cu 375 de morţi, însă cifra este în scădere cu 28,7% faţă de 2016 şi e de aproape douăzeci de ori mai mică decât la începutul ultimului deceniu, când se consemnau până la 7.000 de morţi anual.