DISTRIBUIȚI
Reuters

Şaptesprezece persoane au fost arestate săptămâna trecută la Bruxelles şi Anvers, sub suspiciunea de trafic internaţional de cocaină, au anunţat luni autorităţile germane, care au întreprins operaţiunea împreună cu poliţişti belgieni, transmite AFP, scrie agerpres.   

Doi dintre cei arestaţi, un albanez în vârstă de 34 de ani şi un leton de 35 de ani, figurează printre ‘cei mai mari baroni ai drogurilor în Europa’, afirmă poliţia germană.


Citește și : ERUPŢIE spectaculoasă a vulcanului Kilauea din Hawaii – VIDEO

‘Datorită unei informaţii de la poliţa bavareză’, poliţia belgiană a arestat ’17 persoane’, a comunicat Oficiul de poliţie al landului Bavaria.

La percheziţii, care au vizat 20 de locuinţe din Anvers şi Bruxelles, au fost confiscate ‘mai multe mii de euro şi 187 kg de cocaină’, a adăugat aceeaşi sursă.

Indivizii reţinuţi sunt suspectaţi că fac parte dintr-o amplă reţea de trafic de cocaină între America de Sud şi Europa.

Punctul de plecare al anchetei a fost ‘descoperirea a aproape 200 kg de cocaină în zece supermarketuri bavareze în 2017’.

Investigaţia a condus deja la condamnarea a 14 persoane în 2018.

Conform poliţiei, drogurile erau traficate prin portul Anvers, ascunse în lăzi cu banane.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru o fostă deputată kurdă din Turcia

Anvers, al doilea port de mărfuri ale Europei, după Rotterdam, este principala poartă de intrare a cocainei pe continent, din cauza legăturilor sale comerciale mai puternice cu America de Sud.

Adesea, drogurile ajung ascunse în transporturi de fructe sau în pereţii unor containere aduse mai ales din Brazilia, Ecuador şi Columbia.