DISTRIBUIȚI

Aproape 17.000 de ruşi au trecut frontiera în Finlanda pe parcursul acestui weekend, cu 80% mai mulţi comparativ cu o săptămână mai devreme, au anunţat luni autorităţile finlandeze, în condiţiile în care fluxul de intrări continuă după anunţul de mobilizare generală din Rusia, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Traficul de la frontieră s-a mai calmat în oarecare măsură luni, rămânând însă mai ridicat decât în săptămânile anterioare, a declarat pentru Reuters căpitanul Taneli Repo, din cadrul autorităţii finlandeze pentru graniţa sud-estică.


Citeşte şi: Fiona a ucis doi oameni în Canada; Florida şi Cuba se pregătesc deja pentru o altă furtună puternică – Black News

„Cozile sunt în continuare ceva mai lungi decât erau de obicei de la începutul pandemiei”, a menţionat acesta.

Anunţul de miercurea trecută al Rusiei privind prima mobilizare publică de după al doilea război mondial, pentru a-şi întări poziţia precară în războiul din Ucraina, a declanşat o goană spre graniţe, arestarea de manifestanţi şi nelinişte în rândul populaţiei, scrie Reuters.

Tineri ruşi au declarat agenţiei Reuters săptămâna trecută, după trecerea graniţei în Finlanda la Vaalimaa, la circa trei ore de mers cu maşina de Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oraş rus, că au plecat de teama de a fi luaţi la război.

Citeşte şi: Politicieni de dreapta salută victoria Giorgiei Meloni în alegerile din Italia – Black News

Rusia califică acţiunile sale din Ucraina drept „operaţiune militară specială”.

Guvernul Finlandei, preocupat ca aceasta să nu devină o ţară principală de tranzit, a afirmat vineri că va împiedica zilele următoare intrarea ruşilor cu vize turistice, dar se mai pot face excepţii din considerente umanitare.