DISTRIBUIȚI

Un număr de 14 persoane acuzate de apartenenţă la gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) au fost arestate vineri în Turcia, la Istanbul, după ce cu două zile în urmă o suspectă asupra căreia fusese emis de către Interpol un mandat internaţional de arestare a fost reţinută în oraşul Adana, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

În operaţiunea de la Istanbul procuratura a emis mandate de arestare pentru 17 persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, dar se ştie că trei dintre cei reţinuţi sunt cetăţeni turci. În cadrul operaţiunii s-au confiscat 62.000 de dolari, telefoane mobile, paşapoarte şi documente digitale.


Citește și: Un fost ministru mexican al apărării a fost ARESTAT în SUA

Femeia reţinută la Adana, Soumaya Raissi, de naţionalitate tunisiană, se stabilise în acest oraş turc cu un paşaport fals şi sub o identitate falsă, după ce în urmă cu cinci luni venise în Turcia dinspre Siria. Primul ei soţ, de asemenea membru al SI, a fost arestat în Turcia şi expulzat în 2016.

Deşi ultimul atentat comis de SI în Turcia a avut loc în noaptea de Anul Nou 2016-2017, această ţară pare să fie în continuare o ariergardă a organizaţiei jihadiste, atât în privinţa recrutării militanţilor cât şi a colectării de fonduri, precum şi pentru transferul combatanţilor europeni şi asiatici către frontul din Siria.

Citește și: Donald Trump şi Joe Biden au stiluri de confruntare opuse când vine vorba despre coronavirus