DISTRIBUIȚI

Aproximativ 140.000 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în prima zi a unui program de vaccinare în masă lansat miercuri în Chile, a anunţat guvernul, relatează joi AFP, potrivit agerpres.

Peste 1.400 de centre de vaccinare au fost înfiinţate în toată ţara şi peste un milion de doze de vaccin produse de laboratorul chinez Sinovac au fost distribuite în aceste centre, dintr-un total de 4 milioane de doze primite de Chile în cursul săptămânii trecute.


Citește și : Iranul LAUDĂ Irakul pentru mandatul de arestare pus pe numele lui Trump

În prima zi, 140.412 persoane au fost vaccinate „ceea ce ne face mândri şi bucuroşi şi ne permite să ne aflăm pe calea progresului pentru a reuşi să învingem coronavirusul”, a declarat într-un comunicat ministrul chilian al Sănătăţii, Enrique Paris.

Programul a început cu persoanele cu vârsta peste 90 de ani şi va continua joi cu persoane între 87 şi 89 de ani, urmând să continue zilnic în funcţie de categoriile de vârstă.

Cu cifra atinsă în prima zi a programului, Chile a vaccinat în total peste 209.500 de persoane de la începerea, la 24 decembrie, a imunizării personalului medical, după ce a primit un prim lot de 154.000 de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech.

Citește și : Rusia denunţă ISTERIA Occidentului faţă de procesul lui Navalnîi

Guvernul speră să vaccineze aproximativ 5 milioane de persoane până la sfârşitul lunii martie, în principal adulţi cu vârsta peste 50 de ani, angajaţi din domeniul sanitar şi cei care lucrează în domenii cheie. Obiectivul autorităţilor este ca peste 70% din populaţia ţării să fie vaccinată până în iulie.

În prezent, în Chile se înregistrează în medie 4.000 de cazuri noi zilnice de coronavirus. De la apariţia epidemiei, Chile a raportat în unsprezece luni peste 735.000 de infectări şi 18.576 de decese, potrivit cifrelor oficiale.