DISTRIBUIȚI
REUTERS

Ministrul de interne al Austriei, Karl Nehammer, a declarat marţi că poliţia austriacă a efectuat 14 arestări în legătură cu atacurile teroriste din Viena de luni seară, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Nehammer a insistat că înregistrările video făcute cu telefonul mobil de cetăţeni nu indică faptul că ar fi fost mai mult de un atacator.


Citeşte şi: După o campanie tumultoasă, un electorat divizat se prezintă la urne pentru a alege între Trump şi Biden

Ministrul austriac a precizat că bilanţul atacului de luni seară se ridică la patru morţi, plus atacatorul, şi 22 de răniţi, şi că poliţia a efectuat raiduri în 18 locuinţe. Nehammer a menţionat că poliţistul care a fost rănit grav în timpul atacului se află în stare stabilă.

Anterior, postul austriac ORF, citat de Reuters, relatase că forţele de ordine au arestat un bărbat în Linz, oraş în nord-vestul Austriei. Un bărbat, descris drept islamist, a fost scos încătuşat dintr-o casă de către poliţişti puternic înarmaţi, a transmis ORF, care a adăugat că nu este deocamdată clar dacă individul avea vreo legătură cu atacul de luni din Capitala Austriei.

Citeşte şi: Cel puţin un jihadist a deschis focul la Viena (VIDEO)! Patru oameni au fost ucişi!

Un presupus simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic a împuşcat mortal patru persoane luni seară la Viena. Potrivit lui Nehammer, atacatorul – un tânăr în vârstă de 20 de ani care avea la activ o condamnare pentru implicare într-o organizaţie teroristă – a păcălit programul de combatere a radicalizării.

Individul, identificat drept Kujtim Fejzulai, avea cetăţenie austriacă şi nord-macedoneană.