DISTRIBUIȚI
Reuters / SANA Handout

Cel puţin 14 luptători din miliţiile pro-iraniene, majoritatea irakieni, au fost ucişi sâmbătă noaptea în urma unor atacuri aeriene în estul Siriei, a declarat duminică agenţiei France Presse un reprezentant al organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).Ţintele au fost poziţii ale miliţiilor din apropiere de Bukamal, în provincia Deir ez-Zor, în apropierea frontierei cu Irakul, potrivit agerpres.

Raidurile sunt puse de OSDH pe seama Israelului. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a refuzat să comenteze, consemnează AFP. Israelul nu revendică de obicei atacurile în Siria, dar de la începutul conflictului sirian, în 2011, au avut loc sute de raiduri împotriva forţelor regimului de la Damasc şi ale aliaţilor acestora, Iranul şi mişcarea libaneză Hezbollah, reaminteşte agenţia.


Citește și : ‘Lanțul de frig’, una dintre provocările legate de distribuirea vaccinurilor anti-COVID

Directorul OSDH, Rami Abdulrahman, a precizat că printre victime se numără şi şase afgani. Zona este controlată de facţiuni pro-iraniene, în rândul cărora luptă şi străini.

În Deir ez-Zor sunt prezente şi alianţe ale combatanţilor kurzi şi arabi, susţinute de aviaţia coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite. Coaliţia antijihadistă a recunoscut unele bombardamente asupra grupărilor armate pro-guvernamentale.

Conflictul din Siria s-a soldat până acum cu peste 380.000 de morţi, iar milioane de civili s-au refugiat în străinătate şi în interiorul ţării.

Citește și : Mii de persoane au protestat în Franţa împotriva legii care limitează difuzarea de imagini cu poliţişti