DISTRIBUIȚI
TimesLIVE

Paisprezece persoane au murit în prăbuşirea unui elicopter militar în timpul unui zbor de antrenament marţi în estul Azerbaidjanului, a anunţat serviciul de grăniceri al acestei ţări din Caucazul de sud, care deţinea aparatul, informează France Presse şi Reuters, potrivit agerpres

Aproape toate victimele sunt militari, se precizează într-un comunicat, adăugând că două persoane au supravieţuit şi sunt rănite.


Citește și : Vaccinarea devine OBLIGATORIE pentru persoanele de peste 60 de ani în Grecia

Aparatul „s-a prăbuşit astăzi în jurul orei 10.40 locale (6.40 GMT) pe aerodromul Garakheibat din regiunea Khizi, în timpul unui zbor de antrenament”, au declarat serviciul de grăniceri şi parchetul general azer într-un comunicat comun.

S-a deschis o anchetă pentru a se afla de ce s-a prăbuşit aparatul, potrivit aceloraşi surse.

Incidentul are loc la două săptămâni după ciocniri mortale între Armenia şi Azerbaidjan care ameninţau să deraieze încetarea focului ce a pus capăt unui război între cele două ţări anul trecut, care a făcut peste 6.500 de morţi.

Ultimele lupte, care au făcut şase morţi de partea armeană şi şapte în Azerbaidjan, au încetat după o mediere a Rusiei.

Citește și : Consultări ale miniştrilor de externe ai statelor NATO asupra tensiunilor din flancul estic

Erevanul şi Baku îşi dispută de zeci de ani controlul asupra enclavei Nagorno-Karabah.

Populată în principal de armeni, această regiune muntoasă, susţinută de Erevan, a făcut secesiune faţă de Azerbaidjan odată cu căderea URSS, conducând la un prim război în anii 1990 ce a provocat moartea a 30.000 de persoane, aminteşte AFP.