DISTRIBUIȚI
Pipeline News

Paisprezece marinari şi-au pierdut viaţa în incendiul izbucnit la bordul unui submarin destinat cercetărilor în apele teritoriale ruse, a indicat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţiile de presă ruse, potrivit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Accidentul, conform ministerului, s-a produs luni la bordul unui submersibil destinat studierii mediului marin (subacvatic) şi fundului oceanelor. Circa 14 persoane şi-au pierdut viaţa, marinari ai armatei ruse, care s-au intoxicat în urma incendiului.


Citește și : Boris Johnson: Backstop-ul este echivalent cu a ieşi din UE dar a fi conduşi de UE

Incendiul a izbucnit în timpul unei operaţiuni de colectare a datelor despre fundul mării, potrivit armatei ruse, care a precizat că incendiul a fost stins, iar submarinul a revenit la baza sa din Severomorsk, regiunea Murmansk, de pe coasta de sud a Mării Barents.

O anchetă a fost declanşată pentru a se stabili cauzele care au dus la izbucnirea incendiului soldat cu victime, notează TASS, Interfax şi RIA Novosti, citând surse ale Ministerului Apărării rus.

Actualul incident aminteşte de tragedia din 12 august 2000, când submarinul nuclear Kursk s-a scufundat în Marea Barents cu întregul echipaj de 118 de persoane, după două explozii produse la bordul său, la începutul primului mandat al preşedintelui Vladimir Putin.

Citește și : Spania cere ÎNCHIDEREA a trei ambasade catalane

Douăzeci şi trei de marinari au supravieţuit câteva zile, dar au murit împreună cu restul echipajului, deoarece nu au fost salvaţi la timp. Acest acccident rămâne până în ziua de astăzi drept cea mai gravă catastrofă pe care a cunoscut-o marina rusă şi aruncă o umbră asupra preşedintelui Vladimir Putin, criticat dur pentru modul în care a gestionat acel caz, notează AFP.