DISTRIBUIȚI
safety4sea.com

Paisprezece copii au fost ucişi şi 16 răniţi într-o explozie produsă duminică în capitala yemenită Sanaa, a anunţat marţi UNICEF, transmite AFP, potrivit agerpres.

Vârsta majorităţii victimelor este de sub 9 ani. Dintre copiii răniţi, unii sunt în stare ‘critică’, astfel încât bilanţul celor decedaţi ar putea creşte, a avertizat UNICEF în comunicatul său.


Citeşte şi: Secţiile de votare din Israel au fost DESCHISE

Acesta arată că ‘incidentul s-a produs în apropierea a două şcoli’, dar nu precizează cauza exploziei.

Rebelii houthi, care controlează capitala, au afirmat că civilii au fost victime ale unui raid aerian al coaliţiei conduse de Arabia Saudită, dar acuzaţia nu a fost confirmată din nicio sursă independentă.

Coaliţia sub comandament saudit a negat că ar fi bombardat duminică Sanaa.

Yemenul este devastat de un război care opune guvernul, susţinut mai ales de Arabia Saudită, rebelilor houthi, sprijiniţi de Iran.

Citeşte şi: Roma se pregăteşte să recunoască genocidul armean. Turcia l-a convocat de urgenţă pe ambasadorul italian

Coaliţia condusă de Riad a intervenit militar în Yemen în 2015 pentru a ajuta guvernul să oprească avansul rebelilor, care au ocupat vaste regiuni, inclusiv capitala.

Conflictul din Yemen s-a soldat cu aproximativ 10.000 de morţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în timp ce asociaţii de apărare a drepturilor omului afirmă că bilanţul real al deceselor ar putea fi de cinci ori mai ridicat.

Războiul a aruncat 14 milioane de locuitori în pragul foametei, ONU atrăgând atenţia că Yemenul se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din lume.