DISTRIBUIȚI
WhatsNew2Day

O monedă de 10 cenți, dintr-o serie rară cunoscută ca Barber Dime din 1894, a fost cumpărată pentru 1,32 milioane de dolari la o licitație organizată în Chicago, arată Daily Mail, potrivit mediafax.

Un om de afaceri din Utah a plătit suma de 1,32 de milioane de dolari pentru o monedă extrem de rară fabricată în 1894.


Citește și : Premierul italian Giuseppe Conte a demisionat

Numai 24 de exemplare din așa numita Barber Dime au fost imprimate și numai nouă exemplare mai există în prezent potrivit numismaților.

Numele monedei vine de la cel care a conceput designul, Charles E. Barber. Monedele au fost imprimate la Monetăria din San Francisco, pe o iunie, 1894, susțin cei care au autentificat exemplarul vândut acum. Se spune că imprimarea ar fi fost realizată cu scopul de a oferi monedele cadou unor bancheri importanți sub formă de cadou. O altă variantă a povești arată că un control ar fi stabilit o neconcordanță de 2,40 dolari în contabilitatea monetăriei și monedele ar fi fost bătute special pentru a compensa acest lucru. Barber a fost administratorul companiei și a dăruit trei dintre monede fiicei sale. Aceasta a vândut două dintre monedele rare în 1950, povestind că a folosit-o pe cea de-a treia în copilărie pentru a-și cumpăra înghețată.

Moneda i-a aparținut în trecut proprietarului echipei de baschet Los Angeles Lakers, Jerry Buss.

Citește și : Iranul nu ar fi trebuit să semneze acordul nuclear din 2015, declară un consilier al ayatollahului Khamenei

Ultima dată a fost scoasă la licitație în 1988.

Cumpărătorul este Dell Loy Hansen, proprietarul echipei de fotbal Real Salt Lake. Acesta încearcă să adune câte un exemplar din fiecare monedă bătută vreodată în Statele Unite. Potrivit presei, îi mai lipsesc numai șase monede pentru a completa colecția, dar exemplarele care îi lipsesc nu sunt de vânzare.