DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin 136 de elevi din statul indian Kerala (sud) au fost spitalizaţi după ce au consumat alimente contaminate, au indicat vineri oficiali, citaţi de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Elevii, de la şcoala primară din localitatea Thonnakkal, situată la circa 24 km nord de oraşul Thiruvananthapuram, capitala statului Kerala, au fost spitalizaţi joi noaptea la Medical College SAT după ce s-au plâns de stări ce indicau simptomele unei otrăviri alimentare.


Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

”Toţi copiii sunt într-o situaţie stabilă şi am externat deja 20 dintre ei”, a declarat Prasan Kumar, purtător de cuvânt al spitalului, contactat telefonic de Xinhua. ”Chiar acum 116 copii sunt sub tratament în spital”, a adăugat el.

Autorităţile indiene au prelevat mostre din alimentele consumate de către copii la şcoală. Părinţii copiilor au declarat oficialilor că elevii au mâncat la şcoală ouă şi curry.

Citeşte şi: Haos şi panică într-o şcoală din Rusia. Un elev şi-a atacat colegii cu un topor şi sticle incendiare – VIDEO

În India a fost introdus în urmă cu câţiva ani un program cu o masă gratuită pentru elevi, pentru a combate foametea şi pentru a impulsiona frecventarea cursurilor în şcolile primare administrate de guvern. Programul are însă lacune din cauza igienei sărăcăcioase.

În 2013, cel puţin 22 de copii au murit şi câteva zeci s-au îmbolnăvit după ce au luat masa la o şcoală din statul Bihar.