DISTRIBUIȚI
A man walks in the flooded streets in Barlovento in the state of Miranda outside Caracas December 1, 2010. Thousands of Venezuelans fled their homes on Tuesday after landslides and swollen rivers killed at least 21 people and threatened to cause more damage. REUTERS/Miranda Government/Handout (VENEZUELA - Tags: ENVIRONMENT DISASTER IMAGES OF THE DAY) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Bilanţul ploilor torenţiale care s-au abătut asupra Venezuelei în decursul ultimelor două săptămâni a depăşit sâmbătă 13 morţi, după ce autorităţile locale au confirmat alte trei decese, informează AFP, potrivit agerpres.

Echipele de salvare caută în continuare cel puţin trei persoane date dispărute.


Citește și : Liderii UE vor discuta la summitul de la Praga despre securitatea infrastructurilor critice

Intemperiile au făcut ravagii în mai multe state de pe teritoriul ţării printre care Tachira (vest), unde autorităţile au descoperit vineri un al nouălea trup neînsufleţit dintr-un grup de zece persoane surprinse în urmă cu o săptămână de inundaţia unui văi în municipalitatea Lobatera, a confirmat guvernatorul local Freddy Bernal pentru postul public de televiziune VTV.

La Merida (vest), trupul unui bebeluş luat de apele unui râu ieşit din matcă ”în urmă cu 15 zile” a fost de asemenea găsit. Copilul era însoţit de un bărbat care este în continuare ”dat dispărut”, a declarat guvernatorul Jehyson Guzman.

Ploile au provocat totodată pagube în regiunea central-vestică a ţării. La Lara, o persoană a decedat lovită de trăsnet în timp ce vorbea la telefon.

”A fost lovit şi, din păcate, este mort”, a precizat vineri pentru presă guvernatorul Lara, Adolfo Pereira, adăugând că două persoane au fost ucise de ploile de pe teritoriul acestui stat şi că se desfăşoară în continuare căutări pentru găsirea unei alte persoane dispărute.

Un băiat de 11 ani şi-a pierdut viaţa la Caracas săptămâna trecută după ce apele unui alt râu au ieşit din matcă.

Citește și : Militarii pucişti din Burkina Faso acuză Franţa că îl ajută pe locotenent-colonelul Damiba înlăturat de la putere

Autorităţile au semnalat pagube pe drumurile publice, pene de curent şi inundaţii.

La Caracas a fost activat un centru de coordonare în caz de urgenţă pentru a face faţă precipitaţiilor ”istorice” de anul acesta.