DISTRIBUIȚI
The Independent

Cel puţin 13 persoane au fost ucise în schimburi de focuri vineri în cursul unei operaţiuni a poliţiei în favele situate aproape de centrul oraşului Rio de Janeiro, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Serviciile de sănătate municipale au declarat că ”14 persoane atinse de gloanţe” au fost aduse la spitalul Souza Aguiar, în centrul oraşului Rio, ”dintre care 13 deja moarte şi una rănită, în stare gravă”.


Citește și : Kurzii afirmă că nu s-au înregistrat progrese în legătură cu repatrierea francezilor reţinuţi în Siria

Poliţia militară a confirmat pe Twitter că agenţi ai săi ”au împuşcat 12 criminali” în cursul unei operaţiuni în favelele Fallet, Fogueteiro şi Coroa, toate aproape de cartierul Santa Teresa, situat pe o colină care domină centrul Rio.

Forţele de securitate au intervenit din cauza ”focurilor de armă provocate de conflicte între grupuri criminale”, a precizat poliţia.

Într-o înregistrare video postată pe site-ul ziarului local O Dia pot fi văzute imagini cu poliţişti care încarcă corpurile celor ucişi într-un vehicul.

Citește și : Spania: Cel puţin un mort şi numeroşi răniţi într-un accident feroviar în apropiere de Barcelona (VIDEO)

”Nu ne vom opri. Puteţi conta pe Poliţia militară”, a anunţat aceasta într-o postare pe Twitter.

Preşedintele Jair Bolsonaro, în opinia căruia ”un bun bandit este un bandit mort”, a declarat război criminalităţii în Brazilia, una dintre cele mai violente ţări din lume, cu peste 64.000 de omoruri în 2017.