DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 13 luptători proregim şi-au pierdut viaţa sâmbătă într-o ambuscadă a grupării Stat Islamic (SI) în estul Siriei, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), notează AFP, potrivit agerpres.

Înfrânt în Siria din martie 2019 odată cu prăbuşirea „califatului” său, SI continuă, totuşi, să lanseze atacuri sângeroase în ţară, în special în imensul deşert Badiya care se întinde din provincia centrală Homs până în Deir Ezzor, la frontiera cu Irakul unde jihadiştii efectuează, de asemenea, incursiuni.


Citește și :  58 de morţi şi 12 răniţi în urma unor violențe la o închisoare din Ecuador

Desfăşurat în zona deşertică Masrib, în vestul provinciei Deir Ezzor, atacul de sâmbătă a ucis „13 membri ai unui grup local proregim şi a rănit alţi câţiva”, potrivit acestui ONG care are dispune de vastă reţea de surse în Siria.

Ambuscada SI a avut loc în timp ce luptătorii proregim acţionau pe teren în zona respectivă.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, acest bilanţ este „cel mai ridicat printre forţele regimului şi grupările proregim din ultimele cinci luni”.

Citește și : Copii mai mici de 12 ani vor fi vaccinaţi împotriva covid-19 la Viena, în cadrul unui proiect pilot

Din martie 2019, 1.593 de membri ai forţelor regimului sau ai grupărilor loiale acestuia au fost ucişi, precum şi 153 de combatanţi pro-Iran non-sirieni, în diverse atacuri cu bombă sau ambuscade desfăşurate de SI, potrivit OSDO.

Pe de altă parte, 1.081 de membri ai grupării SI şi-au pierdut viaţa în atacuri, potrivit aceleiaşi surse.