DISTRIBUIȚI
PRI.org

Treisprezece deţinuţi şi-au pierdut viaţa şi doi au fost răniţi luni în timpul unui conflict într-o închisoare din Ecuador, potrivit organismului public pentru închisori, SNAI, relatează AFP, potrivit agerpres.

Personalul închisorii Bellavista, din provincia Santo Domingo de los Tsachilas, la aproximativ 80 km vest de Quito, „a anunţat 13 deţinuţi morţi şi alţi doi răniţi”, a scris SNAI pe Twitter.


Citeşte şi: Moscova intenţionează să impună ‘termeni complet diferiţi’ dacă vor fi reluate negocierile de pace – Black News

SNAI a adăugat că a „preluat controlul” asupra acestei închisori, „cu sprijinul poliţiei şi al armatei”.

În această unitate au murit deja 44 de deţinuţi în luna mai în timpul ciocnirilor dintre bande rivale. În timpul acestei revolte, 220 de deţinuţi au evadat. Aproape toţi au fost prinşi.

Ciocnirile, adesea extrem de violente, sunt frecvente în închisorile din Ecuador.

Citeşte şi: Acord în cadrul UE pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord – Black News

Potrivit guvernului, bande rivale de traficanţi de droguri, infiltrate sau controlate de carteluri mexicane, duc un război total pentru control în închisorile supraaglomerate, un război pe care autorităţile nu au reuşit să-l ţină sub control.

În 2021, autorităţile din Ecuador au confiscat un record de 210 tone de droguri, în mare parte cocaină, în timp ce în 2022 s-a ajuns până în prezent la aproximativ 70 de tone.