DISTRIBUIȚI
The Indian Express

Treisprezece civili, printre care şi copii, au fost ucişi de loviturile aeriene purtate în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de forţele guvernului sirian în zona Idlib, în nord-vestul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de dpa, scrie agerpres.

Şapte copii şi trei femei se află printre cei ucişi în atacul cu avioane de luptă şi elicoptere împotriva satului Mouhambel, în vestul provinciei Idlib, a precizat OSDO.


Citește și : Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de peste 7 grade, în statul american California

Pe lângă cei ucişi, există şi mai mulţi civili răniţi.

Satul a fost ţinta a cel puţin atacuri în care au fost folosite butoaie explozive, larg utilizate de regimul sirian în cei opt ani de război civil.

Conform OSDO, avioanele şi elicopterele au întreprins aproape 100 de lovituri aeriene în cursul nopţii în diferite zone din vestul şi sudul provinciei Idlib.

Regimul sirian şi Rusia şi-au intensificat de la sfârşitul lui aprilie bombardamentele asupra regiunii Idlib şi a zonelor adiacente din provinciile Alep, Hama şi Lattakia, teritorii controlate de gruparea rebelă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), creată de fosta aripă siriană a Al-Qaida.

Citește și : Guvernul Libiei acuză EAU că s-ar afla în spatele atacului aerian care a vizat un centru de detenție pentru migranți de lângă Tripoli

Cel puţin 500 de civili, printre care 145 de copii, au fost ucişi de la sfârşitul lui aprilie în violenţele din aceste regiuni, iar peste 300.000 au fost nevoiţi să se refugieze, a indicat OSDO.