DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin 126 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunii care a lovit centrul arhipelagului Filipine după Crăciun, potrivit unui nou bilanţ anunţat duminică de autorităţi, care precizează că majoritatea deceselor au fost provocate de alunecările de teren., scrie agerpres.

Furtuna a afectat insulele din estul şi centrul arhipelagului pe 29 decembrie, provocând inundaţii masive şi alunecări de teren. Un bilanţ anterior indica 68 de morţi, notează AFP.


Citește și : Noi proteste la Belgrad împotriva regimului condus de Aleksandar Vucic

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în regiunea muntoasă Bicol, situată la sud-est de capitala Manila, au declarat responsabili din cadrul serviciilor de gestionare a dezastrelor naturale.

Deşi zona se confruntă în mod constant cu taifunuri, este posibil ca locuitorii să nu fi realizat amploarea furtunii care se apropia, deoarece autorităţile nu emiseseră alertă cu privire la cicloanele tropicale. De asemenea, mulţi locuitori au fost probabil reticenţi să îşi părăsească casele în timpul sărbătorilor.

„În doar două zile, furtuna Usman a adus echivalentul a peste o lună de precipitaţii în regiunea Bicol”, a indicat pentru AFP Edgar Posadas, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de gestionare a dezastrelor, precizând că 26 de persoane sunt date dispărute.

De asemenea, peste 152.000 de persoane au fost strămutate ca urmare a acestei furtuni şi cel puţin 75 rănite.

Circa 20 de taifunuri sau furtuni lovesc Filipine în fiecare an, soldându-se cu sute de victime. Taifunul Haiyan, care a lovit arhipelagul în noiembrie 2013, rămâne cel mai devastator din istoria acestei ţări, lăsând în urma sa peste 7.350 morţi şi dispăruţi.

Citește și : Vot simbolic în Venezuela: Parlamentul declară nelegitim noul mandat al preşedintelui Maduro