DISTRIBUIȚI
Operation World

Un număr de 120 de ”terorişti” au fost ”neutralizaţi” în cursul unei operaţiuni militare comune lansate la 1 februarie de către elemente ale forţelor armate nigeriene şi ale forţei franceze Barkhane în sud-vestul Nigerului, a anunţat vineri seara Ministerul nigerian al Apărării, relatează AFP, potrivit agerpres.

Operaţiunea s-a desfăşurat în nordul regiunii Tillabéri, situată în sud-vestul Nigerului şi învecinată cu Mali, a declarat ministerul într-un comunicat. ”Bilanţul la data de 20 februarie 2020 este următorul: de partea aliaţilor nu există pierderi, de partea inamicului, 120 de terorişti neutralizaţi, între care 23 în triunghiul Inates, Tongo Tongo, Tilowa. Zece motociclete şi diverse echipamente utilizate pentru producerea de dispozitive explozive improvizate şi observaţie au fost confiscate şi distruse”, conform unui comunicat.


Citește și : O persoană a murit în Italia din cauza noului coronavirus

Ministrul nigerian al Apărării, Issoufou Katambé, a salutat ”cooperarea cu partenerul strategic în lupta împotriva terorismului alături de forţele armate nigeriene”. ”Această operaţiune comună este în conformitate cu recomandările summitului de la Pau (Franţa) din 13 ianuarie 2020” a indicat ministrul.

Regiunea Tillabéri este o vastă zonă instabilă de aproape 100.000 kilometri pătraţi, riverană cu zona a trei graniţe (Niger, Burkina Faso şi Mali).