DISTRIBUIȚI

Doisprezece turişti israelieni au fost trimişi joi în arest preventiv în Cipru, sub bănuiala că ar fi violat o tânără din Marea Britanie în staţiunea balneară Ayia Napa din sud-estul insulei mediteraneene, relatează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Judecătorul de la tribunalul din Paralimni (sud-estul Ciprului) a acceptat solicitarea poliţiei de reţinere a celor 12 pentru opt zile, timp în care anchetatorii urmează să-şi finalizeze investigaţiile, ceea ce ar putea duce la inculparea turiştilor israelieni pentru „viol” şi „viol cu premeditare”.


Citește și : Slovenia îl nominalizează pe Janez Lenarcic pentru funcţia de comisar european

Cei 12 israelieni au fost arestaţi miercuri, după ce turista britanică de 19 ani a reclamat că a fost violată la hotelul din Ayia Napa la care era cazată, separat de cei 12.

Şedinţa de joi a tribunalului s-a desfăşurat cu uşile închise, unul dintre suspecţi fiind minor.

Consulul israelian de la Nicosia, Yossi Wurmbrand, urmăreşte evoluţiile şi este în contact cu cei arestaţi, iar familiile acestora sunt ţinute la curent, a asigurat într-un comunicat Ministerul de Externe israelian.

Staţiunea Ayia Napa este cunoscută pentru viaţa nocturnă şi plajele cu nisip fin şi este căutată de numeroşi tineri turişti.

Citește și : Cea mai călduroasă zi din istoria Israelului – Temperatură record de aproape 50 de grade Celsius

Cu 1,32 milioane de vizitatori în 2018, britanicii rămân principalul contingent de turişti din Cipru, frecventat în egală măsură de ruşi şi israelieni.