DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile marocane au confiscat, lângă frontiera cu Mauritania, 11,94 tone de răşină de canabis ascunse într-un camion de transport, a anunţat Direcţia Generală pentru Siguranţă Naţională (DGSN), citată de AFP, potrivit agerpres.

Captura a fost făcută la Guerguerat, sudul Saharei occidentale, în apropierea graniţei dintre Maroc şi Mauritania. Operaţiunea a dus la arestarea şoferului şi a agentului de tranzit la postul de frontieră, a precizat poliţia marocană, miercuri seara, într-un comunicat.


Citește și: Brexitul a fost AMÂNAT până la sfârșitul lui octombrie

Drogul era ascuns în „mobilierul de bucătărie aflat într-o remorcă a unui camion înmatriculat în Maroc”, a adăugat DGSN.

Captura a fost predată administraţiei vamale, iar suspecţii urmează să fie audiaţi de poliţia judiciară marocană însărcinată cu ancheta, conform comunicatului.

Sahara occidentală este o fostă colonie spaniolă controlată în principal de Maroc, care o consideră parte integrantă a teritoriului său, dar Frontul Polisario reclamă independenţa.

Citește și: Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost ARESTAT

Marocul este cel mai mare producător mondial şi unul din principalii exportatori de răşină de canabis, potrivit Biroului ONU contra drogurilor şi criminalităţii.

În 2018, poliţia marocană a confiscat 52 de tone de răşină de canabis, 1,65 tone de cocaină şi 1,3 milioane de „comprimate psihotrope halucinogene şi ecstasy”, potrivit unui bilanţ oficial.