DISTRIBUIȚI
Mpasho

Cel puţin 12 persoane, printre care mai mulţi turişti străini, din SUA, Canada, Suedia, Brazilia şi Italia, şi-au pierdut viaţa, iar alte 20 au fost rănite în accidentul unui autobuz turistic în timp ce se îndreptau spre o zonă arheologică din statul Quintana Roo (sud-est), pe litoral Mării Caraibelor, au anunţat marţi autorităţile locale, relatează AFP şi EFE. 

Autobuzul de turism „transporta 32 de persoane, dintre care 12 au decedat, din nefericire şi un minor”, au informat marţi după-amiază autorităţile acestui stat.


Persoanele care şi-au pierdut viaţa sunt 11 turişti şi ghidul care îi însoţea în vizita la locurile istorice ale civilizaţiei maya din acest stat.

Accidentul, soldat, de asemenea, cu 20 de răniţi, s-a produs marţi dimineaţă în vecinătatea localităţii El Mahahual, situată la 350 de kilometri sud de staţiunea Cancun, în apropierea graniţei cu Belize, într-o zonă în care acostează numeroase vase de croazieră.

Potrivit unui comunicat al autorităţilor, victimele, turişti din SUA, Canada, Suedia, Brazilia şi Italia, „veneau de pe vasul de croazieră Royal Caribbean şi se îndreptau spre situl arheologic Chacchoben”.

Date preliminare arată că şoferul a pierdut controlul autobuzului care a părăsit şoseaua şi s-a răsturnat într-un şanţ.