DISTRIBUIȚI

Poliţia turcă a arestat marţi 12 persoane presupuse a avea legături cu gruparea Statul Islamic, în cursul unor operaţiuni antiteroriste desfăşurate în provincia Adana, în sudul ţării, transmite EFE, citând agenţia Dogan.

Potrivit Anadolu, forţele antiteroriste au întreprins percheziţii simultane la mai multe adrese din Adana, a indicat un responsabil din cadrul poliţiei, sub rezerva anonimatului, conform agerpres .


Printre cei 12 arestaţi se află doi cetăţeni sirieni.

O altă operaţiune are loc în provincia Istanbul, vizând tot presupuşi membri ai grupării jihadiste. Autorităţile nu au precizat numărul celor arestaţi.

Citește și : Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori rămâne internat la terapie intensivă

De la începutul lunii decembrie, peste 80 de presupuşi membri ai SI au fost reţinuţi în Turcia, fiind suspectaţi de pregătirea unor atentate în această ţară.

Mai mult de 200 de prezumtivi militanţi ai Statului Islamic au fost arestaţi în noiembrie.

Turcia este o ţară obişnuită de tranzit pentru simpatizanţii SI proveniţi atât din Europa Occidentală, cât şi din Asia Centrală şi de Sud.

În Turcia au avut loc în ultimii ani numeroase atentate de amploare, cu sute de victime, atacuri revendicate în majoritate de celule locale ale SI.