DISTRIBUIȚI
UNICEF

Doisprezece copii au murit de la începutul acestui an într-o tabără de refugiaţi din sudul Siriei, în apropiere de graniţa cu Iordania, a anunţat miercuri agenţia ONU pentru copii UNICEF, transmite dpa, potrivit agerpres.

În ultimele luni, UNICEF a avertizat în repetate rânduri că în jur de 40.000 de refugiaţi de la tabăra din Rukban au nevoie urgent de acces la servicii medicale de bază.


Citeşte şi: Kashmirul dă în clocot: Pakistanul a doborât două avioane indiene! – VIDEO

De la începutul acestui an, un copil moare la fiecare cinci zile la Rukban, a subliniat Geert Cappelaere, director regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Între copiii decedaţi s-au numărat şi cinci nou-născuţi care nu au trăit mai mult de o săptămână.

Dacă părţile aflate în conflict nu reuşesc să cadă de acord asupra unui plan viabil pentru copiii de la Rukban, UNICEF le cere să permită imediat accesul necondiţionat al ajutorului umanitar la copiii care au urgent nevoie de el, a adăugat responsabilul ONU.

Citeşte şi: Două mari puteri nucleare sunt în prag de RĂZBOI! India îşi închide mai multe aeroporturi

Tabăra din sudul Siriei se află la circa 265 km de capitala Damasc.

Majoritatea refugiaţilor de la Rukban provin din zone din estul Siriei care s-au aflat sub controlul extremiştilor din Statul Islamic şi au fost practic prinşi în capcană după ce autorităţile din Iordania au închis graniţa, după un atac din iunie 2017 asupra unui post de control soldat cu moartea a şase soldaţi iordanieni. Ulterior, Iordania a susţinut că soluţia constă în a-i ajuta pe refugiaţi să se întoarcă la casele lor. La începutul lui februarie, ONU şi Semiluna roşie siriană au distribuit alimente şi articole medicale, igienice şi educative locatarilor taberei.

Vezi şi: Al doilea summit Trump-Kim a început într-o atmosferă relaxată – VIDEO